Zoeken naar leningen voor startende ondernemers

 
 
leningen voor startende ondernemers
Welke subsidies krijg je als startende zelfstandige?
18 april 2016 door Mieke Vercauteren. fa iconcomment 1 Reactie. Nooit eerder was er zoveel ondersteuning voor beginnende ondernemers. Incubatoren acceleratoren wedstrijden en businesscoaches à volonté. Maar ook financieel is er een enorme variëteit aan steun veel meer dan je zou vermoeden. Daarin speelt de Vlaamse Overheid een essentiële rol. Niet alleen als geldschieter maar ook als gids doorheen alle provinciale Vlaamse federale en Europese subsidies. Het Agentschap Innoveren Ondernemen wijst je de weg. Het voormalige Agentschap Ondernemen verdeelt jaarlijks zon 200 miljoen euro aan subsidies en premies goed voor ruim 230 steunmaatregelen.
Hoeveel kan je lenen om een bedrijf te starten? Kan ik Lenen?
Het is wel aangeraden om zelf eigen middelen te hebben die je mee kan investeren in de zaak. Niettemin hebben veel banken speciale formules voor startende ondernemingen en kunnen ze je ook advies verlenen. De overheid biedt ook hulp aan beginnende ondernemers en ze gebruikt daarbij drie formules. Een Starteo-lening voor startende zelfstandigen max. 4 jaar actief die een extra lening nodig hebben. Een Optimeo-lening voor zelfstandigen die hun zaak willen uitbreiden met een lening die een voordelige rentevoet heeft. Je zal dit wel moeten combineren met een hoofdlening die je bij de bank aangaat. Een Initio-lening een voordelige lening voor zelfstandigen en ondernemingen waarbij je de andere helft van het leenbedrag moet afsluiten bij de bank.
Steunmaatregelen starters KBC Bank Verzekering.
Hier een overzicht van de meest courante steunverlenende instellingen en subsidies in Vlaanderen Brussel Wallonië en Europa. Subsidies en steunmaatregelen in Vlaanderen. PMV voor waarborgen en leningen. PMV Participatiemaatschappij Vlaanderen ondersteunt ondernemers die actief zijn in Vlaanderen met een scala aan producten van waarborgen voor kredieten Waarborgregeling tot voordelige leningen o.a. via Cultuurinvest Kidsinvest Startlening en risicokapitaal o.a. Business Angels Netwerk Vlaanderen Omdat kleine groeigerichte bedrijven niet gemakkelijk aan kapitaal geraken wil BAN Vlaanderen een formeel kader bieden om dat hiaat in te vullen via private investeerders. In alle onafhankelijkheid kunnen zo aan waarde creërende projecten kansen geboden worden. Die private investeerders worden ook wel business angels genoemd.
Starteo een voordelige lening voor startende zelfstandigen en kleine ondernemingen Vlaanderen.be. chat-alt. chat. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Uw aanvraag kan niet verwerkt worden door een technisch probleem. Starteo een voordelige lening voor startende zelfstandigen en kleine ondernemingen. Lees deze pagina voor. Een Starteo-lening was een lening voor startende zelfstandigen vrije beroepen en zaakvoerders van kleine ondernemingen die bij de opstart van hun eigen zaak een lening wilden aangaan bij de bank maar daarbij problemen ondervonden. Als u eerst een voordelige Starteo-lening afsloot met de overheid kreeg u daarna gemakkelijker een lening bij de bank. Starteo versterkte het eigen vermogen van uw onderneming en vereenvoudigde zo de toegang tot een hoofdlening bij de bank.
Wat is de Startlening? Starters.
Je bent een starter op zoek naar voordelig startkapitaal? Of je bent een nieuwe ondernemer op zoek naar een goede financiering voor je investering? Dan biedt Startlening voor jou een oplossing. Startlening is een achtergestelde lening voor startende ondernemers die maximaal 4 jaar zijn opgestart met een interessante intrestvoet. Niet-werkende werkzoekende minimum 3 maanden. Begunstigde van een leefloon. Zelfstandigen die sinds maximum 4 jaar hun zelfstandige activiteit uitvoeren. Vzw's kunnen in aanmerking komen voor zover zij minstens de helft van hun inkomsten behalen uit normale economische activiteiten. Je start of bent maximaal 4 jaar ondernemer in hoofdberoep. Je voldoet aan de voorwaarden van een KMO. Je een zaak wil starten in Vlaanderen.
Kapitaal en krediet voor ondernemers Vlaanderen.be. chat-alt. chat. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
De banken hebben verschillende kredietformules voor startende ondernemers. Om in aanmerking te komen voor een lening vragen de meeste banken u een uitgewerkt businessplan voor te leggen. U zult ook over een bepaalde hoeveelheid eigen middelen moeten beschikken die u kunt investeren in uw zaak. Hebt u als ondernemer problemen bij de financiering van hun onderneming? Als u die problemen niet kunt oplossen kunt u terecht bij de Vlaamse Kredietbemiddelaar. Die kan bemiddelen met uw bank of financiële instelling om in alle vertrouwen tot een oplossing te komen. Een goed ondernemingsplan of businessplan.
Subsidies voor startende zelfstandigen Eunomia ondernemingsloket.
Het Participatiefonds werd opgericht om het eigen vermogen van KMOs zelfstandigen en vrije beroepen te versterken en om de werkloosheid te bestrijden. Het fonds werkt met diverse formules van gunstige leningen voor startende zelfstandigen waarvan de voornaamste hierna worden opgesomd. STARTEO deze lening is bedoeld voor zelfstandigen die maximaal 4 jaar gestart zijn en is bestemd voor de financiering van de startinvesteringen of van de overname. Er is een eigen inbreng van minimum 10% vereist. De lening wordt toegestaan aan een rente die 125% lager ligt dan de intrestvoet van de bank en de eerste twee jaar aan een rente van 3%. STARTLENING deze lening is bedoeld voor uitkeringsgerechtigde volledige werklozen of niet-werkende werkzoekenden sedert minstens 3 maanden en de begunstigden van een wachtuitkering of een leefloon.

Contacteer ons